تعداد نشریات | 19 |
تعداد شمارهها | 380 |
تعداد مقالات | 3,132 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,252,275 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,846,591 |
Transformation and expression of Penicillium funicolusum glucose oxidase gene in yeast | ||
Iranian Journal of Genetics and Plant Breeding | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 1 - شماره پیاپی 3، تیر 2013، صفحه 18-26 اصل مقاله (535.71 K) | ||
نوع مقاله: علمی- پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
Soheila Hosseini؛ Ghasemali Garoosi* ؛ Raheem Haddad؛ Alieza Ahmadi | ||
. | ||
تاریخ دریافت: 01 بهمن 1391، تاریخ بازنگری: 25 اسفند 1391، تاریخ پذیرش: 15 فروردین 1392 | ||
چکیده | ||
Glucose oxidase is an important enzyme hydrolyzing for its hydrolyzing activity on glucos. It possesses and has a wide board of applications in different industries such as bakery, pharmaceutical, plant pathology and biosensors. In this study, yeast (Saccharomyces cerevisiae) was transformed successfully by the glucose oxidase gene (gox) obtained from Penicillium funicolusum. The secreted glucose oxidase enzyme (GOX) by yeast transformants was characterized intra and extracellularly. The effect of different pH values, carbon sources and the duration of cultivation time on the gene expression were also studied in liquid and solid media. Results indicated that the produced enzyme had the maximum activity of 41and 38 U/ml for the intra and extracellular, respectively in pHs ranging between 4.5-5.5 at optimum temperature of 30°C after 3 days of yeast culture. Galactose was found to be the most efficient carbon source than the other sources and the maximum activity of target enzyme was observed at 1% (w/v) concentration of galactose. The presence of glucose in the culture media depressed the production of GOX. However, a high rate of growth of the yeast and the high yield of the target enzyme suggested its potential for application in the industry. | ||
کلیدواژهها | ||
Expression؛ Glucose oxidase؛ Penicillium funiculosum؛ Saccharomyces cerevisiae | ||
عنوان مقاله [English] | ||
تراریختن و بیان ژن گلوکز اکسیداز قارچ پنیسیلیوم فونیکولیزوم در مخمر نان | ||
نویسندگان [English] | ||
سهیلا حسینی؛ قاسمعلی گروسی؛ رحیم حداد؛ علیرضا احمدی | ||
چکیده [English] | ||
گلوکزاکسیداز یک آنزیم مهم در هیدرولیز گلوکز و دارای کاربرد وسیعی در صنایع متفاوت، ازجمله نانوایی، دارویی، مقاومت به بیماری های گیاهی و زیست حسگرها ست. در این مطالعه مخمر سارکومیسس سرویسیه با موفقیت با ژن گلوکزاکسیداز(gox)، استخراج شده از قارچ پنیسیلیوم فونیکولیزوم تراریخت شد. توانایی ساخت آنزیم گلوکزاکسیداز به صورت درون سلولی و تراوش آن به بیرون از سلول توسط مخمر تراریخت مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین اثر اسیدیته (pH)، منابع کربن و طول مدت زمان های متفاوت کشت در روی بیان ژن در محیط کشت مایع و جامد مورد مطالعه شد. نتایج نشان داد که آنزیم تولید شده دارای بیشینه فعالیت (U/ml) 41 و 38 به ترتیب در شرایط درون و برون سلولی در pH بین 5/5 - 4/5 در حرارت 30 درجه سانتیگراد و 30 روز پس از کشت مخمر می باشد. همچنین مشخص شد که گالاکتوز در غلظت 1درصد (w/v) منبع قند مؤثرتری در بیشینه فعالیت آنزیم هدف می باشد و وجود گلوکز در محیط کشت بیان گلوکزاکسیداز را متوقف می کند. در مجموع به نظر می رسد رشد زیاد مخمر و تولید بالای محصول این ژن، توانایی کاربری آن را در صنعت امکان پذیر می سازد. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
بیان, پنیسیلیوم فونیکولیزوم, سارکومیسس سرویسیه, گلوکزاکسیداز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,852 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,764 |