تعداد نشریات | 19 |
تعداد شمارهها | 380 |
تعداد مقالات | 3,141 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,269,367 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,863,306 |
Optimizing in vitro propagation of Rosa persica | ||
Iranian Journal of Genetics and Plant Breeding | ||
مقاله 5، دوره 1، شماره 1، تیر 2012، صفحه 44-51 اصل مقاله (142.85 K) | ||
نوع مقاله: Research Paper | ||
نویسندگان | ||
Maryam Jafarkhani-Kermani* ؛ Pegah Khosravi؛ Somayeh Kavand | ||
. | ||
تاریخ دریافت: 16 اسفند 1388، تاریخ بازنگری: 17 اسفند 1390، تاریخ پذیرش: 16 اسفند 1388 | ||
چکیده | ||
Rosa persica with a distinctive red eye is a good candidate for addition to the breeding pool of roses. In order to optimize micropropagation of R. persica, three culture media (MS, QL and VS) were compared. The maximum growth rate was observed in the VS medium. Addition of FeEDTA (Fe: 65.4 mg/l), calcium gluconate (Cg: 2.7 g/l) and Gamborg vitamins (B5) instead of VS vitamins, alone or in combinationwith VS medium were compared. The maximum growth rate was obtained in the medium containing VS + Cg + B5 (VSCgB5). Various concentrations of BAP (0, 2, 4 and 8 μM ) in combination with 3 μM GA3 showed that maximum growth rate was attained in the medium containing 8 μM of BAP. To reduce vitrification of Rosa persica, effects of the type of gelling agent (8 g/l agar, 4 g/l phytagel and 2 g/l agar + 3 g/l phytagel) and sucrose concentrations (30, 45 and 60 g/l) were investigated. The results showed that agar could completely eliminate vitrification and was the superior gelling agent for R. persica, whereas different sucrose concentrations did not have a significant effect on vitrification. At rooting stage, half-strength VS mineral salts and vitamins containing IBA (0, 0.25, 0.5, and 1 μM) and NAA (0 and 0.5 μM) were investigated. The results showed that there was not a significant difference between different rooting media in percentage of rooting or the number of roots per plantlet. | ||
کلیدواژهها | ||
micropropagation؛ Rosa persica؛ Rooting؛ vitrification | ||
عنوان مقاله [English] | ||
بهینه سازی تکثیر درون شیشهایی گونه رز پرسیکا | ||
نویسندگان [English] | ||
مریم جعفرخانی-کرمانی؛ پگاه خسروی؛ سمیه کاوند | ||
چکیده [English] | ||
گونه رز پرسیکا با نام علمی Rosa persica با دارا بودن صفت مشخصه چشم قرمز منبع ژنتیکی مهمی است که می تواند به منابع ژنتیکی رز دنیا در برنامه های اصلاحی اضافه شود. در پژوهش حاضر به منظور بهینهسازی مراحل ریز ازدیادی این گونه رز، سه محیط کشت (MS, QL, VS) مقایسه شدند که بیشترین میزان رشد در محیط کشت VS مشاهده شد. اضافه نمودن FeEDTA (آهن :4/65 میلی گرم در لیتر) ، گلوکونات کلسیم (Cg : 7/2 گرم در لیتر) و ویتامینهای گامبورگ (B5) به جای ویتامینهای محیط کشت VS به تنهایی و یا به صورت ترکیبی نشان داد که بیشترین میزان رشد در محیط کشت VSحاوی Cg و ویتامینهای B5 (VSCgB5) بود. در مرحله پرآوری مقایسه غلظت های مختلف BAP (0، 2، 4 و 8 میکرومولار) در ترکیب با 3 میکرومولار GA3 نشان داد که بیشترین میزان رشد در محیط دارای 8 میکرومولار BAP بود. جهت کاهش میزان شیشهایی شدن گیاهچه ها سه نوع جامد کننده (8 گرم در لیتر آگار، 4 گرم در لیتر فیتاژل و 2 گرم در لیتر آگار + 3 گرم در لیتر فیتاژل) و سه غلظت ساکارز (30، 45 و 60 گرم در لیتر) بررسی شدند. نتایج حاکی از آن بود که آگار به تنهایی قادر به برطرف نمودن مشکل شیشهایی شدن گیاهان نمود در حالیکه غلظت های مختلف ساکارز تفاوت معنی داری را نشان ندادند. در مرحله ریشهزایی استفاده از محیط کشت VS کاهش یافته (2/1) و مقایسه غلظت های مختلف IBA (0، 25/0، 5/0 و 1 میکرو مولار) در ترکیب با NAA (0 و 25/0) نشان داد که تفاوت معنی داری بین غلظت های مختلف این دو اکسین در درصد ریشهزایی و تعداد ریشه وجود نداشت. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
ریز ازدیادی, Rosa hybrida, ریشه زایی, vitrification | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,405 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,679 |